Ugens tilbud
Ring i dag på telefon
98 96 34 22
En græsplæne skal passes, som alle andre haveplanter skal passes.
 
Den flotteste græsplæne opnås ved gentagende gange at klippe græsset, flere gange og kun lige toppen af græsset klippes af. Ikke noget med at klippe helt i bundt. Det gør bare at mosset og andre ukrudts planter får bedre vækstvilkår.
Mange klipper græsset en gang om ugen og typisk langt ned for at undgå alt for meget arbejde med græsplænen. Det bedste ville være at sætte slåhøjden på sin græsslåmaskine et par trin op, så græsset får noget mere længde og bedre kan skygge på mosset.
Et godt råd ville være; klip græsset 3 gange på 14 dage i stedet for en gang om ugen! slåhøjden på plæneklipperen stilles et par trin på.
 
En anden vigtig ting, når vi snakker græsplæne. Her gødning, her er der flere valgmuligheder om man vil bruge organiskgødning eller kunstgødning.
 
En god kunstgødning 14-3-18 virker hurtigt og effektiv, men får en grøn og robust græsplæne, brug 4-5 kg pr 100 m2 om foråret i april måned, brug i maj måned omkring 1-2 kg pr. m2 for på den måde at sikre forsat vækst og efterfølgende tæt og robust græsplæne sommeren over.
Bliver græsplænen hen over sommeren lidt mat og trist igen se på, kan man med fordel give 1 kg kalksalper pr. 100 m2. Så bliver den flot grøn og frodig igen.
HUSK man nemt kan svide græsplæne af når mange giver kunstgødning da gødningen frigives efter blot 10 dage efter man har spredt ud på plænen, strø ikke kunstgødning ud i regnvejr ingen ved om det vare ved. Strø derfor i stedet dagen inden det skal begynde og regne, så sker der ingen skader, strø et jævnt lag ud på hele arealet.
 
En anden mulighed er den organiskegødning, som har en længere virketid, op til 5-6 uger alt afhængig af jordtype og planterns forbrug af gødning. En organisk gødning er lavet af forskellige naturlige ingredienser. Det kan være husdyrsgødning, tang eller plantemateriale, som er komposteret og omdannet til små granulat, som er nem og strø ud på græsplænen. Fordelen ved den organiske gødning, udover den er langtidsvirkende og arbejder med naturen, er at den ikke kan svide græsset af.
Gødsk evt. græsplænen med organisk gødning 12-2-4 med 3-4 kg pr 100 m2 i marts måned, gødsk efterfølgende igen 6 uger senere med 3 kg pr. 100 m2. På den måde får man en stærk, grøn og meget robust græsplæne.
 
Er man plaget af mos i sin græsplæne kan man bruge Vertigazon 6-1-17 som plænegødning og mosfjerner. Vertigazon har den fantastiske virkning på mosset grundet det meget høj kalital, så at mosset visner væk efter 2-3 uger, og får græsset til at vokse sig stærkt og flot grøn.
20 kg Vertigazon vil som mosfjerner række til 140 m2, og som god plænegødning 400 m2. Et godt produkt til dem som ikke gider bruge flere timer på at fjerne mosset fysisk, men lade naturen klar opgaven i stedet.
 
Jernvitriol kan også bruges som mosfjerner i græsplænen. Jernvitriol slår ikke mosset ihjel, men begrænser mossets vækst, så græsset får bedre vækst betingelser. På den måde styrkes græsset og mosset svækkes.
Når man bruger jernvitriol bliver mosset helt sort og snasket, og efter nogen tid begynder mosset igen at vokse. Vær forsigtig med brugen af jernvitriol. For kommer det på fliserne vil der dannes rustpletter, som desværre ikke kan fjernes igen. 
 

 
Landlyst Plantecenter | Ulstrupvej 9 | 9800 Hjørring | Telefon 98 96 34 22